Сентябрь 14th, 2018

Зачем прописывать в Конституции курс на ЕС и НАТО

Фиксация в Конституции Украины курса на вступление в ЕС и НАТО является сигналом не только для украинского общества о твердости намерений, но и месседжем западным партнерам.

Передвиборча "позаблокова" риторика може позбавити Україну допомоги НАТО - експерт

Об этом заявил Президент Петро Порошенко на 15-й Ежегодной конференции YES, передает Укринформ.

«Цьогорічний саміт НАТО підтвердив євроатлантичну перспективу великої європейської країни, й ініціатива зафіксувати курс на НАТО в Конституції — це не лише сигнал суспільству про твердість намірів. Це не лише намір зайвий раз помахати ручкою Москві: «До свиданья, наш ласковый Миша, возвращайся в свой сказочный лес!» Це месидж і нашим західним партнерам: ви неодноразово вже нам сказали, що двері відкриті. На закритому засіданні саміту абсолютно всі керівники Євросоюзу твердо наголосили: «Пане Президенте, двері НАТО для вас відкриті». А ми ніколи й не сумнівалися, відверто кажучи. Ми обов’язково цим скористаємося, і ми обов’язково повернемося у велику родину європейських народів», — сказал Порошенко.

Порошенко впевнений, що наступного тижня ВР проголосує за конституційні зміни

Он добавил, что наши европейские и евроатлантические стремления следует рассматривать в более широком мировом и европейском контексте. «Не лише нам потрібні Євросоюз і не лише нам потрібне НАТО. Рівно настільки ж ми необхідні їм. Не тільки НАТО дасть нам дієві гарантії безпеки, але й ми з нашою новою армією… істотно зміцнимо східний натовський фланг», — убежден Президент.

Он подчеркнул, что в Альянс Украина идет не с пустыми руками, а де-факто предлагает этому оборонному блоку одну из сильнейших армий континента.

«І головне, у нас є унікальний досвід, як захищатися і, я відкину дипломатію, як бити російського агресора», — резюмировал Порошенко.

Президент Петро Порошенко висловив упевненість, що наступного пленарного тижня Верховна Рада проголосує за зміни в Конституцію щодо прагнення України вступити до Європейського Союзу і НАТО.

«Я абсолютно впевнений, що наступного парламентського тижня парламент усе-таки проголосує за конституційні зміни, і я буду дуже щасливий, якщо буде достатньо голосів для того, щоб продемонструвати, наскільки важливий цей процес для українського народу, парламенту, уряду і Президента», — сказав Порошенко.

Він також висловив упевненість, що в один прекрасний день Україна стане членом ЄС і НАТО.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>