Февраль 7th, 2019

В Украине намерены построить космопорт

В Україні хочуть побудувати космопорт

Украинская компания «Space Logistics Ukraine» намерена построить космопорт на территории Украины и готова инвестировать в научно-исследовательские работы в этом направлении. Сейчас идут переговоры со специалистами.

Об этом заявил основатель «Space Logistics Ukraine» Дмитрий Легеза в рамках всеукраинского космического тура “Космічна Україна. Те, що МИ робимо!”, который состоялся 5 февраля в Житомирском музее космонавтики им. С.П. Королева, сообщает Укринформ.

Компания «Space Logistics Ukraine», которая начала работать в прошлом году, поставила перед собой несколько задач. Прежде всего, это внесение изменений в законодательство, чтобы дать возможность частным компаниям работать в отечественной космической отрасли.

В частности, «Space Logistics Ukraine» стала организатором мероприятия “Космічна Україна. Те, що МИ робимо!”

«Основна мета нашого туру – це популяризація теми космосу. Ми бачимо, як інтенсивно розвивається космічна галузь у США, Китаї, Індії. Україна позиціонує себе як космічна держава, але на орбіті Землі немає жодного нашого супутника. Якщо у найближчі два-три роки держава не зробить ніякого прориву у цьому напрямку, ми дуже відстанемо і наздогнати втрачене буде складно. Для нас важливо проїхати з лекціями по Україні, зустрітися і поспілкуватися з людьми, аби вони почали думати і вірити, що розвивати нашу космічну галузь цілком реально», – рассказал Дмитрий Легеза.



Легезу называют украинским Илоном Маском. Он поделился, что действительно ведет переговоры о реализации космических переговоров с уроженцем Житомира Алексеем Пахуновим, который сейчас работает в компании Маска «SpaceX».

«Олексій із задоволенням йде на контакт і готовий допомагати. Важливо, щоб фахівці, які досягли успіху за кордоном, допомагали Україні розвивати профільні галузі», – добавил Легеза.

Для участников мероприятия в музее космонавтики прочитал познавательную лекцию космоблогер, советник компании «Space Logistics Ukraine» Валентин Гаденов.



«Ми спостерігаємо підвищений інтерес до космосу у світі. Технічна база космонавтики змінюється дуже швидко. Щоб не відставати, зараз треба займатися оптимізацією та модернізацією своєї космічної галузі. У цьому контексті важливо внести зміни до законів і залучити приватний капітал. Наприклад, за два роки завдяки приватним інвестиціям у Китаї з’явилися десятки стартапів і є три приватні компанії, які вже мають мільярдні обороти. Ми хочемо це запропонувати і в Україні», – отметил Гаденов.

По его словам, такие встречи имеют целью показать молодым людям, что в Украине есть перспективы и мотивировать их оставаться и работать в государстве.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>