Июнь 21st, 2019

Жена Медведчука расширила свой нефтебизнес в стране-агрессоре

Жена председателя политсовета партии «Оппозиционная платформа – За жизнь» Виктора Медведчука Оксана Марченко контролирует уже не 50, а 61% российской компании «НЗНП Трейд», которая бурит нефтяные скважины в Ханты-Мансийском округе России.


Об этом сообщают журналисты программы «Схемы: коррупция в деталях» (совместный проект Радио Свобода и телеканала «UA:Первый») со ссылкой на реестр юридических лиц России.

Изменения среди учредителей предприятия НЗНП Трейд состоялись в конце мая 2019 года. 23 мая доля кипрской компании Ventolor Holding LTD, которой единолично владеет Оксана Марченко через TUMILLON INVESTMENTS LTD, выросла с 50,1% до 61%.

Доля в «НЗНП Трейд» Натальи Лавренюк выросла с 14,9% до 25%. А компании из орбиты российского бизнесмена-агрария Сергея Кислова ООО «Развитие» и ООО «Дол» вышли из соучредителей.

По состоянию на 19 июня 2019 года доли предприятия распределились следующим образом: Ventolor Holding LTD – 61%, Наталья Лавренюк – 25% и АО «Финконсалтпро» – 14%. На конец мая структура кипрских фирм не менялась – бенефициаром числилась Оксана Марченко.



Наталья Лавренюк – не чужой человек семье Медведчука. Согласно данным журналистов, в течение 2018 года Виктор Медведчук с Марченко и Натальей Лавренюк летели одним частным самолетом с Киева до Анапы.

АО «Финконсалтпро» – новый бизнес-партнер семьи Медведчука в нефтяном бизнесе. Согласно данным российского реестра, компанией владеет ее директор – Николян. До последнего времени он занимался популяризацией малой авиации, был соучредителем ряда аэроклубов на России, также до сих пор является соучредителем «Фонда содействия развитию авиации общего назначения».
******
Нафтовий бізнес – новий напрямок для Родіона Ніколяна. До останнього часу він займався популяризацією малої авіації, був співзасновником ряду аероклубів на Росії, також досі є співзасновником «Фонду сприяння розвитку авіації загального призначення».

Нафтовий бізнес – новий напрямок для Ніколяна Родіона, до останнього часу він займався популяризацією малої авіації у РФ

Нафтовий бізнес – новий напрямок для Ніколяна Родіона, до останнього часу він займався популяризацією малої авіації на РФ

​Журналістам «Схем» не вдалося отримати коментар від Родіона Ніколяна щодо бізнес-партнерства з родиною Віктора Медведчука. На повідомлення в месенджерах та дзвінки він не відповів.

Компанія «НЗНП Трейд» не знайшла часу для коментаря керівництва через зайнятість та постійні наради.

У вересні 2018 року «Схеми» повідомили, що дружина лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука, телеведуча Оксана Марченко контролює компанію, яка перемогла у конкурсі на право видобувати нафту на Гавриківському родовищі у Ханти-Мансійському автономному окрузі Російської Федерації. Це одне з трьох найбільших російських нафтогазових родовищ. Сумарні запаси нафти оцінюють у 123,7 мільйона тонн газу – у 3 439 мільйонів кубічних метрів.

Віктор Медведчук – кум президента РФ Путіна – раніше підтвердив, що його дружина, телеведуча Оксана Марченко є власницею бізнесу в Росії.

«Моя дружина не займається бізнесом, вона володіє бізнесом, а керую бізнесом я. Чому я не можу володіти бізнесом? Тому що мої «улюблені» американці в березні 2014 року запровадили стосовно мене санкції. З цим пов’язані особливості бізнесу, який належить сьогодні родині», – заявив Медведчук в ефірі телеканалу NewsOne.

За словами кума Путіна, інформація у розслідуванні «Схем» здебільшого відповідає дійсності.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>