Август 3rd, 2022

США планують продати Саудівській Аравії ракети Patriot на $3, 05 млрд

американські системи ППО Patriot

Про це йдеться на сайті Агенства США зі співпраці в галузі оборони та безпеки.

«Державний департамент ухвалив рішення про схвалення можливого іноземного військового продажу Королівству Саудівська Аравія ракетно-тактичних балістичних ракет Patriot MIM-104E з покращеним наведенням (GEM-T) та відповідного обладнання за орієнтовною вартістю. 3,05 млрд. Сьогодні Агентство зі співпраці у сфері безпеки й оборони видало необхідну сертифікацію, повідомивши конгрес про можливий продаж», — наголосили а повідомленні.

Також сюди належать інструменти та тестове обладнання; асортимент і програми випробувань; відповідні публікації та технічна документація; навчальне обладнання; запасні та ремонтні частини; навчання; транспортування; підтримка групи забезпечення якості; інженерне та матеріально-технічноге забезпечення; системна інтеграція та перевірка (SICO); підтримка польового офісу; міжнародна програма інженерних послуг; програма нагляду на місцях і інші суміжні елементи матеріально-технічного та програмного забезпечення.

В Агенстві зауважили, що продаж ракет Саудівській Аравії підтримає цілі зовнішньої політики та цілі національної безпеки США шляхом покращення безпеки країни-партнера, що є силою політичної стабільності й економічного прогресу в Перській затоці. Він не вплине негативно на готовність американців оборонятися.

Це не змінить основний військовий баланс у регіоні, проте підвищить здатність Саудівської Аравії протистояти загрозам завдяки ракетам Patriot, котрими держава захищається від атак цивільних об’єктів і критичної інфраструктури хуситськими дронами та ракетами.

В Агенстві США зі співпраці в галузі оборони та безпеки додали, що для продажу Patriot не потрібно призначати додаткових представників американського уряду чи підрядника в Саудівській Аравії.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>