Август 3rd, 2022

В Україні 2022 року ще двічі зростуть пенсії: хто та скільки отримає

В Україні 2022 року ще двічі зростуть пенсії: хто та скільки отримає

До кінця 2022 року пенсіонерам в Україні підвищать пенсійні виплати ще двічі.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону заявила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович
.
“З 1 жовтня урядова програма підтримки пенсіонерів поважного віку буде розширена на категорію 70+. Пенсіонери, яким виповнилося 70 років, отримають доплати до своєї пенсії у розмірі 300 гривень”, — зазначила міністр.

Жолнович додала, що з 1 жовтня для всіх пенсіонерів, яким виповнилося 70 років і які мають повний страховий стаж, мінімальний рівень пенсії становитиме три тисячі гривень.

“Тобто таким категоріям пенсіонерів, незалежно від їх рівня доходів, пенсія становитиме не менше 3000 грн. Людям, у яких менше страховий стаж, відповідно, пенсія буде підвищуватися пропорційно”, — підкреслила Жолнович.

Крім того, з 1 грудня буде перераховано пенсійні виплати з оглядом на заплановане збільшення прожиткового мінімуму в країні (до 2684 грн).

“Також запланований перерахунок всіх пенсій та допомог вже в грудні, коли у нас в черговий раз підвищиться на 3,5% прожитковий мінімум”, — зазначила міністр.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>