Август 12th, 2022

У Латвії визнали, що навряд чи зможуть прийняти більшу кількість біженців з України

Латвія без особливих проблем справляється із нинішнім потоком біженців з України, проте прийняти більше українців буде складно.

Про це в інтерв’ю Латвійському радіо сказав міністр внутрішніх справ Латвії Крістапс Еклонс, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на портал Delfi.

За його словами, останніми місяцями потік біженців з України до Латвії був відносно постійним, але 90% цих людей використовують балтійську країну лише для транзиту на шляху до інших європейських держав.

«Тільки частина з них хоче залишитися в Латвії, і тоді це наше завдання їх розмістити. Поки що нам це вдалося реалізувати — жодного українського біженця не залишилося, так би мовити, на вулиці», — сказав Еклонс.

Міністр зазначив, що більшість українських біженців у Латвії розміщуються у співпраці із самоврядуваннями, але подекуди можливості муніципалітетів вичерпані і доводиться звертатися за допомогою до приватних осіб.

Еклонс додав, що українські біженці в Латвії забезпечені допомогою та продуктовими наборами, перешкод у цих питаннях немає.

Однак на запитання, чи це означає, що Латвія готова прийняти більшу кількість українців, міністр відповів швидше негативно, заявивши, що в основному це пов’язано зі скороченням можливостей самоврядувань.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>