Октябрь 24th, 2022

СБУ опублікувала докази співпраці президента «Мотор Січ» із ворогом

Служба безпеки України оприлюднила аудіозаписи телефонних розмов президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення для російської штурмової авіації, що підтверджують його співпрацю з ворогом.

Джерело: пресслужба СБУ

Дослівно: «Навіть після повномасштабного вторгнення агресора посадовець, який раніше неодноразово обирався народним депутатом від «Партії регіонів», продовжував постачати двигуни та інші запчастини до російських ударних вертольотів. Тим самим — фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста і села.

При цьому він виправдовував напад Росії і висловлював надію, що Путін не зупинить наступ своїх військ, розмірковував про «нацистів» в Україні тощо».

Що передувало: 22 жовтня УП стало відомо, що СБУ затримала почесного президента компанії «Мотор Січ», екснардепа В’ячеслава Богуслаєва.

23 жовтня Служба безпеки України підтвердила затримання президента АТ «Мотор Січ» та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства: їм оголошено підозру в колаборації та пособництві державі агресору.

За матеріалами слідства, ці посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для збройних сил Росії.

Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>