Октябрь 31st, 2022

У Львові та області вводять погодинні відключення електроенергії

світло

З понеділка, 31 жовтня, у Львівській області будуть застосовувати графіки погодинного відключення електроенергії – це новий вид обмеження використання електропостачання

Про це повідомили у Львівобленерго, передає «Еспресо.Захід«.

Так, погодинні графіки відключення світла запроваджують в усій країні, щоб запобігти порушенням режиму роботи енергосистеми України внаслідок дефіциту електричної потужності. Час та групи споживачів у погодинних відключеннях відрізняються від графіка аварійних відключень.

У графіку аварійних відключень задіяно близько 40% всіх споживачів, то у погодинних відключеннях — 80%.Також графік аварійних відключень поділений на чотири групи, погодинний — на три. При цьому ключовою різницею між аварійними (віяловими) та погодинними відключенням є те, що погодинні плануються заздалегідь, і енергокомпанії мають змогу повідомити про них споживачів. Ознайомитися з актуальними графіками погодинного відключення електроенергії можна на сайті Львівобленерго.

Крім того, у Львівобленерго зазначають, що графіки погодинних вимкнень можуть застосовувати не в повному обсязі.

«До графіків відключень не потрапляють такі споживачі як важливі об’єкти критичної інфраструктури, лікарні. Вони можуть залишитись без світла лише у випадку повного знеструмлення області або внаслідок цільових атак росіян на електромережі, які живлять ці об’єкти. Тому якщо Ваш будинок отримує електроенергію тією ж лінією електромереж, що й, наприклад, лікарня, велика ймовірність, що Ви не потрапите до графіку відключень. Але перевірити це Ви зможете безпосередньо глянувши на графік відключень», — йдеться у повідомленні.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>