Январь 11th, 2023

Артилерія, бронетехніка, РСЗВ і дрони: Україна потребує зброї для оборони та звільнення території, — Подоляк

Михайло Подоляк

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що постачання зброї та бронетехніки Україні дасть змогу мінімізувати втрати серед українських громадян, скоротити тривалість війни та прискорити її завершення у справедливий спосіб

Про це він сказав в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica, переклад якого подає 

пресслужба ОПУ.»Зараз маємо надзвичайно важкі бої на Донецькому напрямку — у Бахмуті, Соледарі та Авдіївці. Росія не має жалю до своїх людей, відправляючи їх сотнями в бій, саме тому Україні потрібно більше артилерії та бронетехніки», — наголосив представники ОПУ.

Україна потребує зброї не для затягування конфлікту, а для оборони та звільнення своєї території, щоб війна закінчилась у справедливий спосіб, зауважив Подоляк.

«Росія повинна програти. Лише це стане гарантією для світу та Європи й поверне відносини між державами в межі міжнародного права. Ця зброя слугує саме для того, щоб локалізувати конфлікт лише на окупованих українських територіях, це спосіб його загальмувати, не даючи конфлікту поширюватися», — каже він.

Радник керівника ОП зазначає, що Україна очікує отримати від Італії зброю, системи ПРО або ППО для захисту цивільного населення та критичної інфраструктури від крилатих ракет і ударних безпілотників.

«Нам також потрібне постачання зброї для ефективного контрнаступу та звільнення окупованих територій. У нас є точний перелік цієї зброї з бажаними назвами та кількістю. Нам потрібні системи та ракети для РСЗВ з дальністю 200 кілометрів, щоб знищити тилову інфраструктуру російської армії, склади зі снарядами та сховища пального. Це значно знизить боєздатність росіян. Також потрібні важкі танки та бронетранспортери для швидкого наступу. І 155-міліметрова ствольна артилерія, дрони», — стверджує Подоляк.

Водночас він закликав уряд Італії прискорити ухвалення рішення щодо надання зброї, адже це стосується життів мирних мешканців і військовослужбовців: «У нас є всі необхідні гарантії. Але кількість і вид озброєння залежать від трьох чинників. Чи потрібно його виробляти, чи воно вже є на складі? Також потрібні домовленості і для трансферу, і для логістики доправлення зброї. І, по-третє, нам потрібна готовність захищати демократію, свободу та європейські цінності через передачу зброї Україні».

  • 7 листопада 2022 року міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що в Україну прибули зенітно-ракетні комплекси NASAMS та Aspide. Пентагон підтвердив, що Україна отримала дві системи протиповітряної оборони NASAMS, а українські військові проходили навчання з використання цієї зброї.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>