Январь 17th, 2023

За перші 15 днів нового року в Україні від російської агресії загинуло 104 людини, — ООН

Харків, війна

Від початку 2023 року внаслідок повномасштабної російської агресії в України загинуло щонайменше 104 людини

Про це повідомили в управлінні верховного комісара ООН з прав людини.

За їхніми даними, з 1 по 15 січня 2023 року в Україні внаслідок російської агресії загинуло 36 чоловіків, 21 жінка, 1 дівчина і 2 хлопчики. Також загинуло 44 дорослих, стать яких наразі невідома.

Крім того, від початку 2023 року постраждало щонайменше 284 людини, серед яких 80 чоловіків і 39 жінок, а також 6 дівчат і 4 хлопчики. Серед постраждалих також є 4 дітей і 147 дорослих, стать яких поки не вдалося встановити.

В ООН зазначають, що деякі з жертв цивільного населення, про які повідомляли за цей період, можуть бути не враховані у статистиці. Вони все ще очікують підтвердження і їх опублікують у наступних оновленнях. Також зазначають, що реальна кількість жертв російської агресії за період з 1 по 15 січня 2023 року може бути набагато більшою.

Також значно вищою може бути й кількість загиблих за весь період повномасштабної війни Росії проти України, оскільки отримання інформації з місць інтенсивних боїв відбувається із затримкою. Наразі багато з цих повідомлень потребують підтвердження.

«Мовиться, наприклад, про Маріуполь (Донецька область), Ізюм (Харківська область), Лисичанськ, Попасна та Сєверодонецьк (Луганська область), де, за повідомленнями, мали місце численні випадки загибелі або поранення цивільних осіб», — ідеться в повідомленні.

В організації також зазначають, що більшість зафіксованих втрат серед цивільного населення спричинена застосуванням вибухової зброї з великою зоною ураження, обстрілами з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також застосуванням ракет та авіаударами.

Загалом в ООН підтвердили, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні кількість загиблих цивільних складає 7031 людина. Кількість поранених за цей час склала 11 327 людей.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>