Февраль 2nd, 2023

Окупанти поцілили ракетою у житловий будинок у Краматорську: щонайменше 3 загиблих і 18 травмованих

Увечері у середу, 1 лютого, російські окупанти ракетним ударом зруйнували житловий будинок у Краматорську – є жертви та поранені

Про це повідомили в ДСНС України.

Станом на 07:00 2 лютого внаслідок обстрілу рятувальники дістали тіла 3 загиблих. Травмовано 18 мирних жителів, з них 8 — ушпиталили.

Близько 5 ранку 2 лютого очільник Донецької ОВА Павло Кириленко в етері телемарафону розповів, що інформація про третього загиблого не підтвердилася: людина перебувала в безпорадному стані, її вдалося реанімувати та направити до Дніпра.

Він зауважив, що 21 людина звернулася за медичною допомогою, з них 8 — госпіталізували. Наразі відомо про двох людей, які ще перебувають під завалами. Пошукова операція триває.

«Влучання сталося в центральній частині міста. У будинку зруйновано повністю один під’їзд, решта двох під’їздів вціліли. Якщо можна так сказати. Бо повністю зруйновано і вибито вікна, пошкоджено дах і вхідні шляхи. Поруч з цим будинком 8 будинків також пошкоджені. Повністю повибивало вікна, повибивало двері і зруйновані дахи», — розповів Кириленко.

Раніше очільник ОВА писав, що росіяни вдарили по Краматорську близько 22-ї години 1 лютого. За попередньою інформацією, Іскандером. Станом на 02:00 було відомо про щонайменше трьох загиблих і вісім поранених.

В Офісі генерального прокурора уточнювали, що у Краматорську поранення різного ступеню тяжкості отримали 8 людей. Двоє людей загинули під завалами. На місці продовжують працювати екстрені служби.

А в ДСНС зазначали, що станом на 01:00 2 лютого внаслідок обстрілу підрозділів ДСНС деблоковано тіла 3 загиблих осіб та 2 особи врятовано. А травмовано 21 особу (з них 8 осіб госпіталізовані).

Загоряння автомобілів, які були біля будинку ліквідовано.

До рятувальних робіт залучені 145 осіб та 17 од. техніки, з них від ДСНС 60 осіб та 11 од. техніки (в т. ч. мобільно-оперативна
група ГУ ДСНС), особовий склад ЗСУ — 30 осіб, Нацполіції — 45 осіб (у т. ч. 4 психолога), 10 осіб та 4 од. техніки комунальних служб.

На обстріл житлового будинку у Краматорську відреагував президент України:

«Житловий будинок, ракетний удар. Загинули та перебувають під завалами мирні люди. Це не повторення історії, це щоденна реальність життя нашої країни. Країни, яка територіально межує з абсолютним злом. І яка мусить його здолати, щоб звести до нуля ймовірність повторення подібних трагедій… Щирі співчуття рідним і близьким загиблих. А всіх винних обов’язково знайдемо та покараємо. На помилування вони не заслуговують».

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>