Февраль 4th, 2023

ЗСУ слід негайно надати далекобійну артилерію й F-16, – експосол США в Україні

Адміністрація США має забезпечити Україну можливостями далекобійної артилерії, а також винищувачів F-16

Про це заявив експосол США в Києві, зараз директор Євразійського центру «Атлантичної ради» Джон Гербст, передає Укрінформ.

«Найголовніше – це дати Україні артилерію великої дальності, а також F-16″,- зауважив колишній високопоставлений дипломат.

Він пояснив, що з далекобійними вогневими можливостями українці могли б одразу зупинити криваву бійню навколо Соледара й Бахмута. Крім того, літаки могли б забезпечити успішний контрнаступ ЗСУ або ж суттєво завадити будь-якому очікуваному наступу росіян.

Гербст також зауважив, що з урахуванням часу, необхідного для підготовки керування літаками F-16, потрібно вже сьогодні розпочинати навчання українських пілотів.

«Я думаю, якби адміністрація (в Вашингтоні – ред.) усвідомлювала необхідність для власних інтересів США допомогти Україні швидко перемогти Путіна, вони зробили б це»,- підкреслив колишній американський посол.

Коментуючи настрої в Конгресі щодо продовження масштабної підтримки України – з огляду на позицію окремих політичних груп, Гербст зауважив, що «ізоляціоністське крило Республіканської партії сьогодні є слабшим, ніж до проміжних виборів». Він підкреслив, що вони (ізоляціоністи – ред.) все ще становлять значну меншість.

«Я не думаю, що вони зможуть зупинити надання допомоги»,- додав експерт.

Експосол США в Києві також підкреслив, що останні корупційні скандали в Україні теоретично могли б «дуже негативно» вплинути на процес подальшої підтримки з боку США.

«Але я думаю, що президент Зеленський і його уряд впоралися з цим добре»,- зауважив Гербст.

Він також висловив очікування щодо наступних кроків в контексті боротьби з корупцією в Україні, що, за його словами, очевидно, захочуть побачити в Конгресі в плані нагляду за використанням американської допомоги.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>