Март 16th, 2023

Францію звинуватили у гальмуванні плану ЄС з постачання боєприпасів Україні

Францію звинуватили у гальмуванні плану ЄС з постачання боєприпасів Україні – ЗМІ

 У середу Францію звинуватили в тому, що вона гальмує плани Європейського Союзу щодо поповнення запасів артилерійських снарядів для України своєю вимогою, щоб боєприпаси вироблялися всередині блоку.

Про це, як пише «Європейська правда«, повідомляє The Telegraph з посиланням на європейські джерела.

За даними джерел, Париж хоче отримати гарантії того, що угода про спільну закупівлю озброєнь вартістю 2 мільярди євро піде на користь лише фірмам, що базуються в ЄС.

Ця вимога пролунала під час переговорів про нову схему під керівництвом Брюсселя щодо закупівлі одного мільйона 155-міліметрових артилерійських снарядів для посилення поставок до Києва і поповнення виснажених національних арсеналів.

Згідно з цією схемою, країни-члени отримають грошові стимули для централізації і координації закупівель між собою в надії розмістити достатньо великі замовлення, щоб переконати виробників озброєнь збільшити обсяги виробництва.

Французькі урядовці стверджують, що лише оборонні компанії, що базуються в ЄС, повинні мати доступ до нових прибуткових контрактів.

Критики французьких вимог попереджають, що це може сповільнити підтримку України, оскільки виробничі потужності можуть бути легко доступні за межами ЄС.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>