Май 30th, 2023

Через обстріли є знеструмлення у 7 областях – Міненерго

Станом на 30 травня виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, через негоду знеструмлено десятки населених пунктів у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Про це заявили в Міненерго.

Влучань та пошкоджень об’єктів енергоінфраструктури унаслідок нічної атаки дронами не зафіксовано.

«Водночас ворог продовжує тероризувати прифронтові та прикордонні території. Внаслідок обстрілів у Донецькій області було знеструмлено 6 населених пунктів, без світла також залишилася частина споживачів у Дніпропетровській, Сумській та Харківській областях.

Через попередні обстріли також залишається без світла частина споживачів у Запорізькій, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація», — йдеться у повідомленні.

Крім цього, є знеструмлення споживачів через негоду — у Запорізькій області з цієї причини без електропостачання 12 населених пунктів, у Дніпропетровській — 31.

За добу вдалося повернути світло для 23,8 тис споживачів, додали в міністерстві.

Зазначається, що ситуація з генерацією та споживанням електроенергії стабільна та контрольована — виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, дефіциту в системі не спостерігається.

Обсяг газу в українських сховищах за добу зріс на 26 мільйонів кубометрів. Запаси блакитного палива становлять майже 9,5 мільярда кубометрів.

Економічна правда

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>