Май 24th, 2024

У ТЦК на Закарпатті помер військовозобов’язаний чоловік: ВЛК визнала його придатним

Про це повідомили у Закарпатському обласному ТЦК та СП, передає «Еспресо.Захід«.

Що відомо про інцидент

«До складу позаштатних військово-лікарських комісій при ТЦК та СП входять лікарі закладів охорони здоров’я комунальної та державної форми власності, що визначені виконавчим комітетом міської, сільської, селищної ради. На жаль, трапляються випадки, коли медики ВЛК визнають військовозобов’язаних придатними до служби, але згодом відбуваються трагедії», — йдеться у повідомленні.

У ТЦК розповіли, що напередодні, 23 травня, у військовозобов’язаного, який перебував в одному з підпорядкованих військкоматів області і за висновками ВЛК був придатним до служби, різко погіршилося самопочуття. Чоловікові надали домедичну допомогу та викликали бригаду швидкої, які по приїзду констатували смерть.

За даним фактом призначено службову перевірку.

Скандали з ТЦК

На Буковині поліція розслідує заяву про незаконне утримання чоловіка. У ТЦК відреагували.

Нещодавно на Закарпатті просто з вокзалу до ТЦК забрали рівненського спортсмена. За інформацією ЗМІ, його вже відправили на полігон. Також у Закарпатській області працівники місцевого ТЦК зупинили та доставили до військкомату 25-річного футболіста Миколу Сираша з ФК «Хуст». На момент затримання футболісту виповнилося 25 років, хоча закон ще на той момент не вступив у дію.

В Асоціації міжнародних автоперевізників заявили, що на Закарпатті ТЦК незаконно затримують водіїв вантажівок, які повертаються із-за кордону, і мобілізують їх. Відтак щодо цих фактів Асоціацією були скеровані листи прем’єр-міністру України Денису Шмигалю і голові Закарпатської ОВА Віктору Микиті.

Крім того, у мережі поширили відео нібито протиправних дій військкомів у Львові. Так, на вул. Кобилиця у Львові стався черговий інцидент між військовозобов’язаним та працівниками ТЦК. Свідками події стали перехожі. Відтак жінки стали на захист військовозобов’язаного. Натомість чоловіки у формі зазначили, що подадуть його у розшук за ухилення від мобілізації.

Раніше у мережі оприлюднили відео, на якому дівчина зі Львова заявила, що її хлопця силоміць відвезли до Мукачівського ТЦК і утримували там. При цьому, повістку його не вручали. Через якийсь час, за її словами, хлопця відвезли до кордону зі Словаччиною, де його затримали прикордонники. Зараз його обвинувачують у незаконній спробі незаконного перетину кордону.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>