Июнь 3rd, 2024

Сіярто заявив, що Угорщина не визначилась з участю у Саміті миру у Швейцарії

Про це повідомляє ОНТ.

«Ми ще не ухвалили рішення. І я скажу вам, чому. З одного боку, ми дійсно поважаємо Швейцарію. Ми поважаємо швейцарські зусилля з досягнення миру. Ми справді поважаємо їхню позицію. Але водночас питання в тому, чи має мирна конференція сенс, якщо відсутні сторони війни», — заявив він.

За його словами, Саміт миру у Швейцірії матиме сенс лише у тому випадку, «якщо обидві сторони сидять за столом».

«Я маю на увазі, що Росія перебуває у стані війни з Україною. Це дуже важлива відмінність, коли йдеться про наш підхід до війни та підхід західноєвропейців, тому що західні або інші європейці схильні вважати, що війна в Україні — це і їхня війна», — пояснив очільник угорського зовнішньополітичного відомства.

Натомість, як стверджує Сіярто, Угорщина не вважає цю війну своєю, оскільки Росія не нападала на них.

«Ми не в стані війни. Україна не бореться за нас. Якби на нас напали, це була б інша ситуація. Але на нас не нападали, як і на інші держави Європейського союзу. Генеральний секретар НАТО говорив дуже чітко, що жоден із союзників альянсу не перебуває під військовою загрозою. Тож якщо ми не перебуваємо під військовою загрозою, то чому ми вважаємо, що це наша війна?» — підсумував він.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>