Июль 4th, 2024

Через атаки РФ у травні загинуло найбільше за рік цивільних українців, — ООН

Доповідь, що охоплює період з 1 березня до 31 травня, буде представлена в Раді з прав людини 9 липня, передає Укрінформ.

У документі наголошується на наслідках війни та підкреслюється вплив на права людини масштабних атак РФ на критично важливі об’єкти енергетичної інфраструктури, а також наступу Харківській області.

«У травні було зафіксовано найвищу місячну кількість жертв серед цивільного населення майже за рік, бойові дії цієї весни завдали жахливих втрат цивільному населенню, особливо в Харківській області та місті Харкові», – зазначила голова місії Даніель Белл.

За її словами, обстріли призвели до загибелі людей, переміщення населення та руйнування будівель і підприємств.

Згідно з доповіддю, протягом весни було вбито щонайменше 436 цивільних українців, ще 1760 дістали поранення.

Спостерігачі ООН зафіксували використання потужних бомб і ракет росіянами, а також щонайменше п’ять випадків послідовних атак на одне й те саме місце – після прибуття туди рятувальників

Зазначається, що війська РФ розпочали навесні найбільшу кампанію атак на критично важливі об’єкти енергетичної інфраструктури, внаслідок чого мільйони людей по всій Україні залишилися без електрики.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>