Июль 25th, 2024

«Найкращий шлях — передати естафету новому поколінню»: Байден виступив перед американцями після виходу з президентських перегонів

Промову Байдена транслював Голос Америки.

«Останніми тижнями я зрозумів, що мені потрібно об’єднати партію у цей критичний момент. Я вважаю, що мій досвід на посаді президента, моє лідерство у світі та моє бачення майбутнього Америки заслуговують на другий термін. Але нічого з цього не може допомогти нам врятувати нашу демократію. Для цього потрібні неабиякі амбіції. Тому я вирішив, що найкращий шлях — передати естафету новому поколінню. Це найкращий спосіб об’єднати нашу країну. Знаєте, є час і місце для довгих років, проведених у громадському житті. Але є також час і місце для нових голосів. Нових голосів. Так, молодих голосів. І цей час і місце — зараз», — сказав президент США.

Байден також висловився стосовно Камали Гарріс, яка може стати кандидаткою в президентки США. Він назвав її досвідченою та спроможною.

Байден зазначив, впродовж наступних шести місяців зосередиться на своїй роботі. А саме продовжить розвивати економіку США, захищати свободи та громадянські права американців, залишатиметься непохитним у засудженні ненависті та екстремізму

«Я продовжуватиму виступати за захист наших дітей від насильства із застосуванням зброї, а нашої планети — від кліматичних криз. Це екзистенційна загроза.Я буду наполегливо закликати до реформи Верховного Суду, тому що це має вирішальне значення для нашої демократії. Я продовжуватиму працювати над тим, щоб Америка залишалася сильною, безпечною і лідером вільного світу», — сказав президент США.

Він наголосив, що також займатиметься згуртуванням коаліції, щоб «не дати Путіну захопити Україну і досягти більшого впливу».

«Ми збережемо НАТО сильнішим і зробимо його більш згуртованим, ніж будь-коли за всю нашу історію. Я продовжуватиму робити те ж саме для наших союзників в Тихоокеанському регіоні (…) Я продовжуватиму працювати, щоб покласти край війні в Газі, забезпечити безпеку всіх заручників, принести мир і безпеку на Близький Схід і покласти край цій війні. Ми також невтомно працюємо над звільненням американців, яких несправедливо утримують по всьому світу», — додав він.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>