Сентябрь 16th, 2024

МЗС Туреччини: закінчення війни слід шукати в переговорах з урахуванням інтересів України

Про це заявив заявив генеральний директор з питань міжнародної безпеки МЗС Туреччини Басат Озтюрк, передає «Голос Америки».

«Ми також підтримуємо Україну без вагань, тому що Україна є нашим сусідом, історично братньою, сестринською країною. Ми вважаємо весь український народ також нашими сестрами й братами, і тому я справді вболіваю за них усім серцем. Тому ми не хочемо затягувати цю війну. Звісно, це не означає, що Україна повинна здатися», — сказав він.

Озтюрк висловився, що закінчення війни слід шукати в мирних переговорах із урахуванням інтересів українського народу. За словами гендиректора з питань міжнародної безпеки турецького МЗС, результатом переговорів має стати «збалансований результат».

«Жодна війна не тривала вічно. В умовах укладення миру цієї війни також має бути, безумовно, дотримання легітимних і законних інтересів українського народу. Але ми також маємо це зрозуміти. Ми повинні мати збалансований результат цих мирних переговорів», — підкреслив посол.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>