Октябрь 15th, 2024

У Пентагоні назвали навчання Китаю біля Тайваню безвідповідальними та дестабілізаційними

Про це йдеться у заяві прессекретаря Пентагону генерал-майора Пета Райдера.

«Ми уважно стежили за навчаннями Народно-визвольної армії Китаю Joint Sword 2024B навколо Тайваню. Ця військова операція тиску є безвідповідальною, непропорційною та дестабілізаційною», – наголосив представник міноборони США.

У Пентагоні також наголосили, що виступ із промовою президента Тайваню – це давня традиція. Його промова завжди орієнтована на внутрішні справи держави та історично це ніколи не викликало особливої реакції з боку Китаю. Проте цього разу КНР обрала цю нагоду для «провокаційних військових дій».

Попри це США впевнені у своїй сильній позиції в Індо-Тихоокеанському регіоні. У заяві Пентагону зазначили, що весь світ зацікавлений у стабільності через Тайванську протоку та США разом із союзниками і далі працюватимуть над просуванням плану «вільного та відкритого» Індо-Тихоокеанського регіону, попри «дестабілізаційну поведінку» Китаю.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>