Октябрь 20th, 2024

Сили ППО за ніч знищили 31 з 49 безпілотників РФ: два з них — полетіли в Білорусь

Про це повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що під час атаки, яка тривала із 21:00 19 жовтня до ранку 20 жовтня, росіяни атакували Україну балістичними ракетами із території Криму, ударними БПЛА типу Shahed та дронами невстановленого типу, запущеними з Єйська та Приморсько-Ахтарська у РФ.

Усього радіотехнічними військами Повітряних сил було виявлено та здійснено супровід 51 повітряної цілі: 49 ворожих безпілотників та двох балістичних ракет «Іскандер-М».

Повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Станом на 10:00 в результаті протиповітряного бою підтверджено збиття 31 ворожого безпілотника у Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Львівській, Одеській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Київській, Миколаївській, Дніпропетровській та Донецькій областях.

За даними ПС ЗСУ, ще 13 російських безпілотників локаційно втрачено, інформація щодо їхнього збиття чи падіння уточнюється та оновлюється. Крім того, два ворожих БПЛА полетіли в напрямку Білорусі.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>