Август 29th, 2019

Украина наладила полный цикл производства ракетного вооружения

На КП «Шосткинский казенный завод «Импульс» создается новый производственный центр, замыкающий полный цикл производства артиллерийских боеприпасов и ракетного вооружения.

Україна налагодила повний цикл виробництва ракетного озброєння

Об этом сообщил генеральный директор Укроборонпрома Павел Букин, информирует пресс-служба концерна.

«Це – новий цех із новітніми верстатами, призначеними для високоточної обробки. Його створено у рекордні терміни завдяки координації основних державних стейкхолдерів – Кабміну, МЕРТ, Концерну та заводу «Імпульс». Вже найближчим часом розпочнеться виробництво комплектуючих, вкрай необхідних для завершення створення замкнутого циклу виробництва артилерійських боєприпасів та ракетного озброєння. Фактично, вперше в історії України ми створюємо підприємство, яке здатне у необхідній кількості виробляти всю номенклатуру засобів ініціювання до всіх артилерійських снарядів та ракетного озброєння», — сказал Букин.

Как добавил руководитель Укроборонпрома, аналогичные центры сейчас создаются в каждом кластере концерна. Речь идет о харьковском «Заводе им. Малышева», запорожской «Искре», луцком «Моторе» и еще десятке предприятий Укроборонпрома.

Как отмечается, «для організації виробництва на Шосткинському заводі здійснено масштабні роботи з підготовки цеху, який відповідає міжнародним нормам високоточного виробництва».

«Вже завершено 90% робіт із запуску високоточного виробничого майданчика. Впродовж наступних 30-50 днів триватиме налагодження усіх верстатів. На новому обладнанні ми вироблятимемо деталі із точністю, яка вимірюється у мікронах. Окрім того, завдяки цим верстатам ми значно знизимо собівартість продукції», — заявил директор КП «Шосткинский казенный завод «Импульс» Евгений Чернов.

В Укроборонпроме добавляют, что «Шосткинский казенный завод «Импульс» является уникальным предприятием и одним из немногих в мире, которое в замкнутом цикле производит детонаторы, капсули и другие элементы для различных видов боеприпасов.

Саме продукція «Імпульсу» є однією з головних складових у програмі створення повного циклу українського виробництва боєприпасів різних видів, від снарядів та високоточних протитанкових ракет, до далекобійних систем «Вільха» та «Нептун».

 

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>