Май 23rd, 2024

Норвегія обмежить в’їзд до країни росіян

Про це йдеться на сайті норвезького уряду.

Уряд Норвегії обмежив візову практику для росіян навесні 2022 року у зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну, після цього туристичні візи для росіян зазвичай не видаються. Тепер можливості в’їзду обмежать ще більше.

«Рішення посилити правила в’їзду відповідає норвезькому підходу підтримувати союзників і партнерів у реакції проти незаконної агресивної війни Росії проти України», — заявила міністерка юстиції та громадської безпеки Емілі Енгер Мел.

Зміна передбачає, що поліція може відмовити у в’їзді громадянам Росії, на яких поширюється дія інструкції, — метою яких є туризм та інші несуттєві поїздки. Їм буде відмовлено у в’їзді через зовнішній кордон.

Обмеження поширюється як на тих росіян, хто має візи, видані Норвегією до обмеження візової практики навесні 2022 року, так і на візи, видані іншими країнами Шенгенської угоди.

Нове правило не стосуватиметься випадків, наприклад, відвідування близьких родичів (батьків, членів подружжя, співмешканців і дітей), які проживають у Норвегії, а також громадян Росії, які працюють або навчаються в Норвегії чи інших країнах Шенгенської угоди.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>