Май 29th, 2024

Зеленського просять не вимагати від НАТО «неможливого» — Telegraph

Цього року Україна не наблизиться до вступу в НАТО через побоювання, що альянс може бути втягнутий у війну з Росією, пише британська Telegraph з посиланням на джерела.

За інформацією видання, партнери України попросили президента Володимира Зеленського не вимагати від НАТО «неможливого», а саме — швидкого просування до членства.

Цьогорічний саміт Північноатлантичного альянсу відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня й буде присвячений знаковій даті — 75-річчю організації.

Джерела Telegraph стверджують, що під час підготовки до заходу США і Німеччина висловилися проти обіцянки Україні встановити чіткі терміни її можливого вступу до альянсу.

«Вони дуже скептично ставляться до подальшого просування України на шляху до повноправного членства в НАТО цього року», — повідомило Telegraph джерело, знайоме з думкою адміністрації Байдена.

«США, можливо, не так стурбовані, як Німеччина, але є побоювання щодо загрози з боку Росії для решти членів альянсу», — додали співрозмовники видання.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>