Июль 1st, 2024

Польща розпочинає головування у Вишеградській групі

Про це повідомляє Укрінформ.

Як повідомили у міністерстві закордонних справ Польщі, трьома пріоритетами головування будуть підвищення добробуту громадян чотирьох країн, зокрема покращення багатовимірної безпеки; розвиток інфраструктурних зв’язків і транспортного сполучення між країнами V4; дії, спрямовані на розкриття потенціалу співпраці між країнами.

«Елементом, нерозривно вплетеним у три пріоритети Польського головування у V4, буде підтримка України, яка бореться за незалежність проти російського агресора»,- наголосили у польському МЗС.

Зазначається, що гасло «Повернення до коріння» означає повернення до фундаменту, на якому було побудовано Вишеградську групу, і це стосується свободи, прав людини, верховенства права та залучення до процесу європейської інтеграції і співпраці заради безпеки в Європі.

У межах Польського головування у V4 заплановано низку експертних зустрічей, семінарів і конференцій, пов’язаних із пріоритетними напрямками, а також зустрічей на рівні міністрів.

У програмі є також низка секторальних ініціатив, спрямованих на Україну, зокрема у сфері внутрішньої безпеки, цивільного захисту, розвитку транспортних шляхів, передачі досвіду регіонів у процесі трансформації, забезпечення освіти дітей українських біженців.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>