Сентябрь 2nd, 2024

РФ атакувала Київ балістичними та крилатими ракетами

Про це повідомили Повітряні сили.

О 04:43 першу групу ракет зафіксували на Чернігівщині. Вона рухалась на Київщину, згодом змінила курс на Полтавщину.

О 04:50 на Чернігівщині була нова група ракет. Вони дублювали курс перших ракет.

04:57 — Ракета через Чернігівщину в напрямку Київщини/Броварів. 5:01 — Ракета в передмісті Борисполя.

05:00 — перша група: «Черкаси, Сміла — укриття».

За 20 хвилин пролунали перші вибухи в Києві. Столиця була атакована декількома хвилями ракет. В міській та обласній ВА повідомили про роботу ППО. О 5:35 у Києві знову лунали вибухи. За 4 хвилини ПС написали про останню хвилю ракет на місто.

За годину тривогу скасували у всіх регіонах, крім Харківщини.

Наслідки атаки на Київ

За даними КМВА, повітряна тривога в столиці тривала майже дві години. Внаслідок роботи ППО по збиттю ворожих цілей сталося падіння уламків у кількох районах столиці:

Станом на 10:00 у Святошинському районі сталося загоряння 4 автівок. Пожежу вже ліквідували. Зафіксовано падіння уламків у нежитлову будівлю з загорянням. Також пошкоджено приміщення станції метрополітену.

У Голосіївському районі сталося падіння уламків на нежитлове приміщення і часткова її руйнація.

Шевченківський район — падіння уламків на нежитлове приміщення. Пожежу ліквідовано.

Також зафіксовано падіння уламків у ПодільскомуДеснянськомуОболонськомуДніпровському та Солом’янському районах. Всюди минулося без наслідків.

За даними мера, у Голосіївському районі частково зруйнована котельня. Згодом він додав, що пошкоджені скляні елементи входу на станцію метро «Святошин».  Біля входу горить МАФ.

В КМВА повідомили, що удар був комбінований — крилатими та балістичними ракетами.

«На Київ ці ракети заходили після складних маневрів, з південного напрямку. Одночасно з підльотом до столиці крилатих ракет, ворог випустив по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М. До цього всього ще додався один ударний БПЛА», — йдеться у повідомленні.

Речник ДСНС міста Києва Павло Петров у коментарі кореспондентці Еспресо Катерині Галко прокоментував ситуацію з наслідками обстрілів.

«Внаслідок ворожого обстрілу маємо виклики в трьох районах міста — Шевченківський, Голосіївський та Святошинський. Наразі майже всюди пожежі ліквідовані. Ми перебуваємо в Голосіївському районі, де внаслідок ворожого обстрілу було потрапляння в корпус одного із навчальних закладів столиці. Наразі рятувальники ліквідували повністю загоряння, проводиться розбирання конструкцій. Також рятувальники ліквідували пожежу в Шевченківському районі і продовжують ліквідовувати наслідки ворожого обстрілу у Святошинському», — сказав Петров.

За його даними, попередньо, загиблих немає. Інформація щодо потерпілих уточнюється.

Згодом КМВА повідомила, що через атаку постраждали троє людей: двох госпіталізували, одній надали медичну допомогу на місці.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>