Октябрь 11th, 2024

В ISW оцінили вплив ударів по російських складах боєприпасів на ситуацію на фронті

Про це пише Інститут вивчення війни.

Американські аналітики звертають увагу, що у вересні Сили оборони завдали ударів по складах боєприпасів Тверській області та Краснодарському краї, а також вразили 8 жовтня сховище ракет у Брянській області, що призвело до знищення значної кількості снарядів, ракет та безпілотників.

«Хоча наслідки одного удару навряд чи суттєво вплинуть на військові зусилля Росії, повторні удари по складах боєприпасів можуть змусити російське військове командування прийняти рішення реорганізувати та розосередити системи матеріально-технічного забезпечення в тилових районах РФ, щоб пом’якшити наслідки», — зазначили в ISW.

Там підкреслили, що своєчасне зняття обмежень на використання західних систем і продовження розвитку власних далекобійних можливостей України можуть дозволити ефективніше використовувати вразливі місця Росії до того, як вона вдасться до контрзаходів.

«Удари по об’єктах у РФ можуть вплинути на наступальні операції на всьому театрі бойових дій, якщо українські сили матимуть матеріальні засоби, можливості та дозвіл на проведення масштабної кампанії ударів по матеріально-технічних і допоміжних об’єктах у Росії», — підсумували в Інституті вивчення війни.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>