Март 18th, 2022

Австралія наклала нові санкції на російські банки, держустанови й олігархів

Уряд Австралії ввів санкції ще проти 11 банків, держустанов і олігархів РФ через війну Росії проти України

Про це повідомило МЗС Австралії.

«Уряд Австралії ввів санкції проти 11 додаткових російських банків і державних установ, при цьому більшість банківських активів країни зараз підпадають під наші санкції, а також усі організації, які обслуговують суверенний борг Росії», — ідеться в заяві.

Під нові обмеження потрапили Російський фонд національного багатства та Міністерство фінансів Росії, а також Ощадбанк, Газпромбанк, ВЕБ, ВТБ, Россільхозбанк, Совкомбанк, Новікомбанк, Альфа-Банк і Кредитний банк Москви. Загалом Австралія запровадила санкції проти 80% усіх банківських активів Росії.

Як пояснили в міністерстві, до підсанкційних осіб належать ті, хто «підтримував режим президента РФ Володимира Путіна й отримував від нього вигоду». Австралія посилила тиск на олігархів, наближених до російського президента. До 41 олігарха та їхніх найближчих родичів додали мільярдерів з бізнес-інтересами в Австралії — Олега Дерипаску та Віктора Вексельберга.

Країна вітає позицію своїх компаній щодо розірвання звязків з РФ через її війну проти України.

«Уряд Австралії підтверджує нашу непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також народу України. Ми продовжуватимемо разом із партнерами працювати над скоординованими санкціями та обмежувати кошти на незаконну війну президента Володимира Путіна», — наголосили в австралійському МЗС.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>