Март 19th, 2022

Чехія переміщує до Ужгорода свої дипломатичні установи в Україні

Чехія переносить посольство й генеральне консульство в Україні до Ужгорода

Про це повідомила Закарпатська облрада.

До Ужгорода з робочою поїздкою прибули Мартін Смолек, заступник очільника МЗС Чехії Іржі Преклік, заступник чеського посла в Україні та генеральний консул країни у Львові Давід Нови.

Метою їхніх візиту та зустрічі з головою облради Володимиром Чубірком стало питання постійного розташування в Ужгороді генерального конульства Чехії й тимчасового розміщення посольства.

«Ми з відповідними службами Чеської Республіки оглянули одну з будівель, яка може слугувати тимчасовим помешканням для дипломатичних установ наших чеських партнерів. Також — обговорили особливості дипломатичної місії Чехії в Україні в умовах воєнного стану», — заявив Володимир Чубірко.

Також чеські дипломати домовилися з очільником Закарпатської облради про подальшу гуманітарну допомогу Україні й відвідали пункти проживання та харчування тимчасово переміщених українців в Ужгороді.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>