Апрель 28th, 2022

На тимчасово окупованій частині Херсонщини росіяни прагнуть ввести в обіг рублі, — Денісова

На Херсонщині окупанти намагаються прив’язати мешканців до російського рубля, водночас блокують гумдопомогу, вивозять зерно та продукти харчування до РФ, наражаючи людей на голод

Про це розповіла омбудсман Людмила Денісова в телеграмі.

«Пролунала чергова заява агресора про намір ввести з 01 травня 2022 року на тимчасово окупованій частині Херсонщини «рублеву зону». В окупаційній владі заявили, що «перехідний період» займе до 4-х місяців. Упродовж цього часу будуть приймати і рублі і гривні, а потім в обороті будуть виключно рублі», — зазначила вона.

За словами Людмили Денісової, окупанти вводять рублі, водночас наражають мешканців Херсонщини на голод. Росіяни блокують гумдопомогу, яку намагаються завезти на тимчасово окуповану територію області, а також вивозять зерно та продукти харчування до Росії.

«Введення російського рубля в Херсонщині є актом анексії та черговим грубим порушенням рф статті 2 Статуту ООН і Декларації про принципи міжнародного права, що стосуються дружніх відносин та співробітництва між державами згідно із Статутом ООН 1970 р», — наголосила омбудсман.

Вона звернулася до Комісії ООН з розслідування прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти порушень прав людини.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>