Май 10th, 2022

Канцлер Австрії нагадав, що саме українські солдати визволили Відень від нацистів в роки Другої світової війни

Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер відзначив роль українських солдатів, які у квітні 1945 року першими зайшли у визволений від нацистів Відень

Про це голова австрійського уряду заявив у промові з нагоди 77-ї річниці завершення Другої світової війни, повідомляє Укрінформ.

«Безумство війни триває, адже сьогодні ми знову переживаємо війну в Європі, яка відбувається у вигляді вторгнення російської армії в Україну. Українські солдати були першими, хто визволив Відень 27 квітня від нацистського терору… Це постійне нагадування про те, що потрібно зробити все можливе, аби запобігти війні. А в цьому випадку також зробити все, щоб її припинити», — заявив він.

Негаммер також висловився щодо нейтралітету Австрії у російсько-українській війні.

«Австрія – нейтральна країна. Так, останнім часом це було часто предметом дискусії. Так, ми – нейтральні у військовому плані. Але у нас є людське обличчя, яке потрібно захищати. Ми маємо позицію, і ми її артикулюємо: ми виступаємо за права людини і проти війни. Ми – проти сили сильного над слабким», — заявив він.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>