Май 16th, 2022

Німеччина відмовиться від російської нафти, незалежно від рішення ЄС, — Bloomberg

Німеччина до кінця 2022 року повністю відмовиться від російської нафти, незалежно від рішення Євросоюзу про ембарго

Про це повідомляє Bloomberg.

Урядові джерела агенції у Берліні стверджують, що Німеччина припинить закупівлю  нафти з РФ до кінця року, навіть якщо Європейський Союз не зможе домовитися про запровадження повного ембарго у рамках шостого пакета санкцій.

Адміністрація канцлера Олафа Шольца вже шукає альтернативних постачальників і впевнена, що зможе розв’язати усі логістичні проблеми протягом шести-семи місяців.

Співрозмовники Bloomberg запевнили, що Німеччина сповнена рішучості впровадити власний національний план покарання Росії за її вторгнення в Україну.

За даними Міністерства економіки ФРН, частка Росії в німецькому споживанні нафти вже скоротилася до 12% з 35% до початку повномасштабної війни в Україні.

Очікується, що нафтові санкції та енергетична безпека будуть у центрі уваги на зустрічі Шольца з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте 19 травня та на переговорах з еміром Катару Тамімом бен Хамадом Аль Тані у Берліні 20 травня.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>