Май 21st, 2022

Через масове знищення ЗСУ дронів російська авіація мінімізувала кількість польотів над Україною, — британська розвідка

Російська бойова авіація суттєво знизила активність в Україні через дефіцит розвідувальних безпілотних апаратів

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у twitter.

У британській розвідці зазначили, що у російсько-українській війні безпілотні літальні апарати відіграють вирішальну роль для обох сторін, хоча вони зазнали значного виснаження. БПЛА виявилися вразливими як до збиття, так і до електронних перешкод.

РФ спробувала реалізувати в Україні концепцію «розвідувального удару», яку вона вдосконалювала в Сирії. Росіяни використовують розвідувальні БПЛА для визначення цілей, які будуть уражені бойовими літаками або артилерією.

У британській розвідці припустили, що РФ відчуває дефіцит відповідних розвідувальних БПЛА для цього завдання, що посилюється обмеженнями її внутрішніх виробничих потужностей через санкції.

Тому російська авіація з екіпажами здебільшого продовжує уникати вильотів над територією України, ймовірно, через загрозу з боку українських зенітно-ракетних комплексів.

«Якщо Росія продовжуватиме втрачати БПЛА нинішніми темпами, можливості російських сил розвідки та спостереження будуть ще більше погіршені, що негативно вплине на оперативну ефективність», — констатували у британській розвідці.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>