Июнь 3rd, 2022

США додали 71 компанію з РФ і Білорусі до «чорного» торгового списку

Сполучені Штати Америки додали 71 російську та білоруську компанію до свого “чорного” торгового списку у відповідь на війну Росії в Україні

Про це свідчать дані у Федеральному реєстрі.

Відомо, що обмеження на експорт входять до ряду нових санкцій, які Вашингтон запровадив у відповідь на війну Росії в Україні, включно з обмеженнями щодо російських олігархів та представників еліти країни.

Обмеження на експорт, зокрема, стосуються одного білоруського підприємства “Елерон” і 70 російських компаній та інших структур, таких як кілька підрозділів Російської Академії наук. У тому числі — Інститут проблем передачі інформації імені А. А. Харкевича.

Також до «чорного» списку додали також  авіаційний комплекс ім. С.В. Ільюшина, дослідно-конструкторське бюро імені А. С. Яковлєва, головне управління глибоководних досліджень міністерства оборони Росії, конструкторське бюро хімічного машинобудування, науково-виробничий центр «Сапсан», Всеросійський науково-дослідний інститут експериментальної фізики, що входить до складу «Росатома» та інші.

За документом, санкції також запровадили проти Воронезької акціонерної авіабудівної компанії. Це один із найбільших у РФ заводів, що виробляє пасажирські й вантажні літаки.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>