Июнь 16th, 2022

США заарештували понад $5,3 млн російського олігарха Костянтина Малофєєва

Костянтин Малофєєв

Федеральні прокурори Нью-Йорка оголосили в середу, 16 червня, що збираються арештувати понад $5,3 млн з банківського рахунку, що належить російському олігарху Костянтину Малофєєву

Про це повідомляє CNN.

Малофєєв був внесений до нового переліку санкцій США 20 квітня 2022 року, коли обмеження були поширені проти одного з комерційних банків та «глобальної мережі з понад 40 фізичних і юридичних осіб на чолі з російським олігархом Костянтином Малофєєвим».

Тоді обмежувальні заходи були впроваджені проти 40 юридичних осіб, включно з Товариством сприяння російській історичній просвіті «Царгород» та афілійованих з ним структур, а також проти ПАТ «Транскапіталбанку» та АТ «Інвестторгбанку». Також до списку додано 29 фізичних осіб, пов’язаних з банком «Відкриття».

Причини цих санкцій полягали в тому, що Малофєєв «діяв або мав намір діяти від імені, прямо чи опосередковано» уряду Росії.

Раніше США наклали на Малофєєва санкції у грудні 2014 року за фінансування «сепаратистської діяльності на сході України» та за його тісні зв’язки з «Олександром Бородаєм, Ігорем Гіркіним (він же Ігот Стрєлков) і так званою Донецькою Народною Республікою, які раніше були під санкціями».

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>