Июнь 24th, 2022

У Кабміні назвали приблизні терміни вступу України до ЄС

Україна ЄС

Про це заявила генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Наталія Форсюк в ефірі телемарафону 23 червня, передає Укрінформ.

Очікуваний термін вступу України до Європейського Союзу — 2029 рік.

«Раніше — малоймовірно через ту величезну кількість законодавства, яке потрібно прийняти та імплементувати. Ми повинні жити за європейськими законами», — наголосила вона.

Форсюк зазначила, що відкриття переговорних процедур щодо членства України в ЄС очікується на початку наступного 2023 року.

Набуття Україною статусу кандидата в члени Євросоюзу юридично закріплює європейську перспективу та відкриває доступ до структурних фондів, вважає гендиректор урядового офісу.

«Доступ до коштів цих фондів мають лише країни-кандидати у члени ЄС, гроші надаються на пільгових умовах, практично безкоштовно… Статус кандидата посилить позицію України у мирних переговорах», — наголосила Форсюк.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>