Июнь 29th, 2022

Окупанти обстріляли Лисичанськ касетними боєприпасами: поранено понад 20 людей

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай у телеграмі.

«До лікарень країни продовжують доставляти жителів Лисичанська, яких росіяни обстріляли касетними снарядами. Поранення у понад 20 осіб дуже серйозні: лікарі з усієї країни зараз рятують життя людям, які просто намагалися поповнити запаси води», — наголосив він.

До Дніпра привезли дітей віком 14 і 15 років, які теж стояли в черзі по воду. Також є поранені мешканці Лисичанська у Львові. У багатьох людей важкі ушкодження.

За словами Сергія Гайдая, ситуація в Лисичанську схожа на те, що було в Сєверодонецьку трохи понад місяць тому, на початку штурму міста, коли від російських обстрілів почали загоратися будинок за будинком.

«Окупанти не зупиняються ні перед чим. Одного разу в Сєвєродонецьку, коли вони не могли протягом довгого періоду просунутися далі, випустили по одному із перехресть міста близько 200 снарядів з різних видів озброєння, перетворивши на попіл декілька будинків. Ось така ціна «руського миру»», — зауважив голова ОВА.

Зараз росіяни продовжують наступати в напрямку Вовчоярівка — Верхньокамʼянка, намагаючись оточити Лисичанськ. Під ворожими обстрілами опинилися Золотарівка, Вовчоярівка та Лисичанськ. Також 28 червня окупанти атакували в бік Спірного, розташованого на межі Луганщині й Донеччині та поблизу Верхнокам’янки, але був вимушений відійти.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>