Июль 5th, 2022

Китайський і російський кораблі увійшли в прилеглі води Японії. У Токіо висловили протест Пекіну

Японія

Про це інформує Japan Today.

Зазначається, що острови в Східнокитайському морі, відомі як Сенкаку в Токіо і Дяоюй у Пекіні, знаходяться в центрі тривалої суперечки між Японією і Китаєм.

Японські офіційні представники регулярно протестують проти присутності кораблів берегової охорони Китаю у водах поблизу островів.

Як повідомляє громадський мовник NHK, корабель військово-морського флоту був помічений у цьому регіоні вперше з 2018 року.

Міноборони Японії заявило, що близько 7:44 ранку 4 липня «було зафіксовано вхід фрегата ВМС Китаю у прилеглі води Японії» на південний захід від одного з контрольованих Токіо островів.

«Ми висловили серйозну стурбованість і подали наш протест китайській стороні дипломатичним шляхом, а також закликали її не допустити повторення подібних інцидентів», — повідомив журналістам заступник головного секретаря кабінету міністрів Японії Сейдзі Кіхара.

Він також наголосив, що острову «є територією Японії як з точки зору історії, так і міжнародного права».

Крім того, російський військово-морський корабель також був помічений у прилеглих водах островів вранці 4 липня. Про це повідомили японські медіа NHK, Jiji Press та інші місцеві ЗМІ з посиланням на анонімні джерела в міністерстві оборони.

У міноборони не змогли одразу підтвердити цю інформацію.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>