Июль 6th, 2022

У Великій Британії розпочинаються навчання для українських військових

Україна Британія

Про це йдеться на сайті парламенту Великої Британії.

Сьогодні я радий повідомити Палаті представників про подробиці програми підготовки українських збройних сил під керівництвом Великої Британії, оголошеної прем’єр-міністром під час його нещодавнього візиту до Києва. У відповідь на незаконне вторгнення Росії в Україну уряд Великої Британії надає Україні 2,3 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги. Це включає в себе зобов’язання очолити інноваційну програму, яка має на меті навчити до 10 тис. українських новобранців у Великій Британії», — зауважив міністр оборони Бен Воллес.

Нещодавно до Великої Британії прибула перша ротація українських захисників. Підрозділи 11-ї бригади допомоги Силам безпеки навчатимуть їх у різних регіонах країни.

«Ці українські військові пройдуть курси на основі базової військової підготовки Великої Британії. Це включає в себе навчання володінню зброєю, надання першої медичної допомоги на полі бою, польову техніку, тактику патрулювання та навчання законам збройних конфліктів. Кожен курс триватиме кілька тижнів. Я поінформував шановних членів, до складу яких входять бази, які використовуються для цієї навчальної програми, про місцеві заходи», — зазначив міністр.

За словами Бена Воллеса, Велика Британія планує збільшити масштаб і частоту цих навчань відповідно до вимог України. Також країна обговорює з міжнародними партнерами варіанти розширення участі в цій програмі, працюючи з державами, які готові надати тренерів або обладнання. Міністр зауважив, що заплановано розвиток курсів. Він інформуватиме парламент про результати початкових курсів і будь-які плани щодо розширення масштабу чи обсягу програми.

«Ця діяльність є пріоритетом для міністерства оборони як частина непохитних зусиль Великої Британії щодо зміцнення спроможності Збройних сил України та демонструє незмінне лідерство Великої Британії у відповіді на агресивну війну Росії. Я можу запевнити Палату представників, що міністерство оборони отримало потужну підтримку з боку всього уряду щодо невійськових положень, необхідних для підтримки такої значної програми навчання», — наголосив Бен Воллес.

Він зауважив, що деякі деталі навчань залишатимуться конфіденційними з міркувань безпеки.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>