Июль 8th, 2022

Франція запропонує посилити фінансову та гуманітарну підтримку України на саміті G20

Катрін Колонна, очільниця МЗС Франції

Про це йдеться у повідомленні МЗС Франції.

У французькому МЗС наголошують, оскільки агресивна війна РФ проти України, грубо порушує Статут ООН і міжнародне право та спричиняє величезний шок для світової економіки, міністри обговорять колективні відповіді на глобальні наслідки цієї війни, яку продовжує Росія, зокрема щодо зростання цін на енергоносії та погіршення глобальної продовольчої безпеки.

Також Колонна зауважить на відповідальності Росії за війну в Україні та її наслідки.

«Разом зі своїми європейськими партнерами та партнерами з G7 вона запропонує своїм колегам з G20 посилити гуманітарну та фінансову підтримку України», — йдеться у повідомленні.

Колонна закликатиме країни G20 взяти на себе зобов’язання боротися з провалами ринків, зокрема сільськогосподарської продукції та енергоносіїв, провалами, якими Росія користується для фінансування своєї війни проти України. Вона підкреслить необхідність спільної дорожньої карти безпеки харчових продуктів навколо Європейської ініціативи FARM.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>