Июль 21st, 2022

Нідерланди не продовжуватимуть дозволи на проживання неукраїнців, які тікають від війни

Нідерланди  Україна біженці

Про це пише Euractiv з посиланням на заяву державного секретаря з питань юстиції та безпеки Еріка ван дер Бурга.

«Вкрай важливо, щоб ми пропонували захист людям, які не в безпеці у своїй країні. Водночас ми не хочемо перевантажувати муніципалітети. Ця зміна в політиці дозволяє нам зосередитися на наданні житла та послуг людям, які їх потребують», – сказав він.

Зазначається, що Нідерланди не будуть продовжувати посвідки на проживання для неукраїнців, які мали посвідку на тимчасове проживання в Україні до виїзду з країни.

Рішення стосується громадян третіх країн, яким було надано дозвіл на тимчасове проживання в Україні з метою роботи чи навчання.

Уряд заявив, що для «полегшення навантаження на муніципалітети» на них більше не поширюватиметься Директива ЄС про тимчасовий захист, яка забезпечує права тих, хто в’їхав до блоку з України після російського вторгнення.

Регіони, муніципалітети та Служба імміграції та натуралізації зафіксували різке збільшення громадян третіх країн, які в’їжджають до країни через інші країни ЄС.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>