Июль 22nd, 2022

Розв’язана Росією війна проти України підриває економіку світу, — МЗС Франції

Франція

Чиновники Франції наголошують, що війна, яку веде РФ в Україні, порушує схеми економічних обмінів та є однією з головних причин зростання цін, яке підриває купівельну спроможність людей і обтяжує виробничі витрати компаній.

«Ціна російської агресії в Україні — це прискорення зростання світової інфляції у 2022 році до 8,5%», — йдеться в повідомленні.

У французькому мзс наголошують, що російська агресія посилила спекулятивну поведінку та порушила ланцюги постачання газу й нафти, створивши напругу на енергетичних ринках. Відповідно, світові ціни на енергоносії у 2022 році зросли на 50%.

Крім того, війна та блокування росією чорноморських портів порушують експорт продовольства, підвищують ціни, спричиняють дефіцит товарів першої потреби та створюють серйозні ризики голоду, зокрема в Африці. Загалом унаслідок дій росії голод загрожує від 11 до 19 млн людей у світі, кажуть чиновники.

«Війна, розв’язана росією в Україні, глибоко впливає на міжнародну економічну ситуацію, зачіпаючи, зокрема, найбільш уразливі верстви населення», — наголосило мзс Франції.

Французьке міністерство закликає росіян припинити агресію та піти геть з України.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>