Июль 31st, 2022

62 медалі: українці на Європейських університетських іграх здобули друге загальнокомандне місце

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Україну представили 230 студентів із 41 університету країни в 16 видах спорту. За результатами змагань українська студентська збірна виборола 62 медалі: 19 золотих, 25 срібних і 18 бронзових. Загалом наша країна посіла 2 місце за загальною кількістю медалей і 3 – за кількістю золотих», — написав Шкарлет.

Він привітав переможців і відзначив, що це надзвичайно високий результат.

«Студентство України вкотре показує, що є одним із найкращих серед країн Європи. Україна пишається вами – переможцями, призерами та учасниками Європейських університетських ігор. Щиро вітаю наших студентів, студенток, тренерів, ректорів і всіх причетних із успішним виступом на європейських змаганнях», — зазначив Шкарлет.

Українські студенти стали найкращими у кікбоксингу та дзюдо, тхеквондо і баскетболі 3×3, а також піднялися на п’єдестал пошани у бадмінтоні, водному поло, карате, футболі та футзалі. Відзначимо, що загалом Україна була представлена у 16 з 20 видів спорту.

Додамо, що змагання проходили з 16 по 30 липня у польському місті Лодзь.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>