Август 3rd, 2022

В Україні може з’явитись додатковий митний збір: уряд обговорює концепцію

В Україні можуть запровадити додатковий митний збір, наразі в уряді обговорюють концепцію.

Про це в інтерв’ю УНІАН заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

«Ми зараз обговорюємо це питання. Така ініціатива може не носити назву додаткового митного збору, це може бути окремий військовий збір. Або додатковий збір на валютообмінні операції на купівлю імпортних товарів. Ще немає остаточної концепції, тому, коли і в якому вигляді буде введено збір — говорити зарано», — заявив міністр.

За його словами, динаміка податкових і митних надходжень починає покращуватися. Якщо в березні надходження з митниці були — 7 млрд грн, то в липні вже понад 22 млрд грн, що складає понад 56% планових довоєнних показників.

Нагадаємо:

Наразі іноземні партнери пообіцяли Україні майже 34 млрд дол фінансової підтримки у формі грантів, кредитів та кредитних гарантій, найбільшу підтримку надають США та ЄС.

З обіцяної суми 12,7 млрд доларів з цієї суми вже надійшло до державного бюджету України. Тільки третина обіцяного фінансування є грантовою, тобто такою, яку нам не доведеться повертати у майбутньому.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>