Сентябрь 2nd, 2022

Швеція закупить в України 40 тисяч тонн зерна для країн, які голодують

Уряд Швеції профінансує купівлю щонайменше 40 тисяч тонн пшениці, яка вивозиться з України морем, для країн, яким загрожує голод.

За повідомленням уряду Швеції зерно закуплять у межах пакета допомоги Україні.

Зазначається, що закупівля та транспортування української пшениці відбувається через Продовольчу програму ООН і доставляється до країн, де ризик голоду нині найвищий, таких як Ефіопія, Ємен та Афганістан.

“Купуючи та відправляючи 40 тисяч тонн пшениці, Швеція сприяє полегшенню і без того великих людських страждань, які російська агресія поглибила для мільйонів людей, що страждають від голоду в інших частинах світу. Це також зміцнює економіку України та її незалежність”, — заявила міністерка з питань допомоги Матильда Ернкранс.

За даними уряду Швеції, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він надав Києву 5,2 мільярда крон (понад 17,8 мільярда гривень) військової, гуманітарної допомоги, фінансових гарантій, підтримки реформ і відбудови

Відомо, що раніше МЗС України повідомило, що королівство вирішило надати додатковий пакет оборонної допомоги для України у розмірі близько 50 мільйонів доларів та додатковий пакет гуманітарної допомоги такого ж обсягу.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>