Сентябрь 5th, 2022

На Запоріжжі росіяни викрали близько 500 людей, понад 200 досі в заручниках, — ОВА

Російські окупанти за час повномасштабного вторгнення викрали на території Запорізької області майже 500 людей

Про це заявив очільник Запорізької ОВА Олександр Старуха в ефірі єдиного телемарафону, передає «РБК-Україна».

«Людей викрадають, майже 500 людей у нас вже фактів підтверджених, більше 200 людей, на жаль, перебувають до сих пір у застінках. І це в усіх наших громадах, безпосередньо на окупованих територіях така ситуація», — сказав Старух.

Крім того, чиновник розповів, що зі значною частиною шкіл на окупованих територіях немає зв’язку.

«На окупованих територіях є школи які не працюють, 40 шкіл майже з 400, не працюють взагалі, немає із ними зв’язку. Люди, які виїхали на підконтрольну Україні територію, навчають дітей в онлайн форматі», — додав глава ОВА.

У  Telegram-каналі Старух зазначив, що росіяни не пускають на окуповані території гуманітарні вантажі та намагаються примусити вчителів до колабораціонізму, а у Бердянському та Мелітопольському районах відсутнє електропостачання.

«І в Мелітополь, і в Енергодар окупанти так і не пускають необхідні для мирних жителів вантажі. За останню добу лише 1413 людей, з них 330 дітей,  змогли виїхати на вільну територію. Здебільшого з Херсонського та Василівського напрямків. Зараз на ТОТ окупаційна влада  активно проводить терористичні заходи  відносно цивільних. В Бердянському та Мелітопольському районах відсутнє електропостачання, люди сидять без світла. Окупанти намагаються змусити колаборувати наших вчителів. Ми вжили всіх можливих заходів, аби наші освітяни були у безпеці: для педагогів, які виїхали з окупованих територій створили умови, аби вони почали працювати. А діти продовжили навчання зі своїми педагогами, навіть знаходячись за кордоном», — написав Старух.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>