Октябрь 17th, 2022

У Тернополі судитимуть колаборанта, який допомагав окупантам збирати мито

суд, вирок

Перед судом постане 51-річний житель Луганщини, який обійняв посаду «головного інспектора» в «державному митному комітеті ЛНР»

Про це повідомили у Службі безпеки України в Тернопільській області, передає «Еспресо.Захід«.

За даними слідства, 51-річний чоловік наприкінці квітня 2022 року добровільно погодився працювати у незаконному правоохоронному органі окупантів та обійняв посаду «головного інспектора» на митному посту «Старобільськ».

«Цей підрозділ «митного комітету ЛНР» контролює зовнішньоекономічну діяльність суб’єктів господарювання, зареєстрованих загарбниками на територіях Луганщини, що тимчасово окуповані ворогом після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну», — розповіли в СБУ.

Чоловікові інкримінують колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 ККУ). Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом слідчі СБУ передали Тернопільській обласній прокуратурі для подальшого їх направлення до суду та розгляду по суті.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>