Октябрь 24th, 2022

Вєрка Сердючка у Львові заспівала російськомовні пісні

На фото: виступ Вєрки Сердючки на весіллі

Попри заборону російськомовного культурного продукту, що діє у Львівській області, Андрій Данилко під сценічним псевдонімом Вєрка Сердючка співав російськомовні пісні у ресторані Львова

Про це з посиланням на відео очевидців у Instagram повідомляє «Високий замок».

У ресторані «Kilinski» у Львові 22 жовтня Андрій Данилко разом з гуртом виступив на весіллі. Артисти, удягнені у вишиванки, виконували російськомовні хіти з репертуару.

З 2018 року у Львові та області діє рішення Львівської обласної ради про заборону російськомовного культурного продукту. На запит видання «ВЗ» менеджер з бронювання весіль та корпоративів ресторану «Kilinski» Михайло зауважив, що не має займатися репертуаром розважального заходу.

«Можливо, я щось до кінця не знаю, — відповів Михайло. — Вперше про таке чую. Ми займаємося бронюванням весіль, роздаємо офіціантам обов’язки. Але не займаємось репертуаром під час весілля. Є спеціальні організаційні компанії».

Голова депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета зазначив, що це рішення є обовʼязковим до виконання, а депутатська комісія проводила роз’яснювальні рейди по ресторанах, клубах, закладах харчування.

«Будемо розглядати це на комісії. Мені здавалося, що на восьмому місяці війни такі речі у Львові мали би бути неможливими. Насамперед має бути свідомість суб’єкта підприємництва, щоб такі речі не відбувалися, тим більше під час війни», — заявив депутат.

Шеремета додав, що на найближчому засіданні спеціальної комісії обласної ради розглянуть порушення у цьому ресторані та направлять звернення від депутатів у Національну поліцію, щоб скласти акт про порушення. Штраф визначить суд.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>