Ноябрь 17th, 2022

У Росії почали відкрито пропагувати депортацію та всиновлення українських дітей

У РФ почали розповсюджувати пропагандистський «серіал» про кількох українських дітей із Донбасу, яких примусово усиновили в російські родини

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вказують, що у знятих роликах надають дані про те, що з окупованих територій Донецької та Луганської областей було «евакуйовано» понад 150 тисяч неповнолітніх.

«Незрозуміло, як саме російські джерела підраховують цю цифру. Адже українські офіційні особи раніше оцінювали кількість примусово вивезених дітей у 6-8 тисяч», — наголошують у звіті ISW.

Також фахівці розповідають, що голова Чечні Рамзан Кадиров заявив, що співпрацює з уповноваженим РФ з прав дитини Марією Львовою-Бєловою над тим, аби «важкі підлітки» з різних регіонів Росії та окупованих територій Донецької та Луганської областей були доставлені до Чечні для «профілактичної роботи» та «військово-патріотичного виховання».

Своєю чергою Львова-Бєлова постійно виступає за депортації та усиновлення українських дітей і сама усиновила дитину з Маріуполя.

«Програми примусового усиновлення та депортація дітей під виглядом програм відпустки та реабілітації складають основу масової російської кампанії з депопуляції, яка є рівнозначною порушенню Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього», — додали в Інституті вивчення війни.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>