Декабрь 7th, 2022

Росіяни пошкодили об’єкти енергетичної інфраструктури на сході України, де температура опустилась до -17

Увечері 6 грудня російські окупанти обстріляли кілька об’єктів енергетичної інфраструктури на сході України, де температура впала до -17С
Про це повідомляє Укренерго.

За даними компанії, енергетики працюють над відновленням системи, але в Україні зберігається дефіцит електроенергії.

«Станом на 11:00 7 грудня продовжується поетапне відновлення енергосистеми після ракетної атаки. На атомних станціях триває процес завантаження блоків, які відключались через пошкодження електромереж, до планових показників», — сказано в повідомленні.

В Укренерго підкреслили, що ситуацію погіршили чергові обстріли на сході країни, внаслідок чого люди в мороз залишились без електрики.

«Зберігається складна ситуація на сході країни – ворог вчора ввечері повторно обстріляв одразу кілька об’єктів енергетичної інфраструктури, в той час, як температура в цьому регіоні досягла позначки -17С. Наразі тривають цілодобові аварійно-ремонті роботи», — розповіли в компанії.

Також ремонтні бригади працюють над ліквідацією наслідків ракетної атаки в Київській та Одеській областях, налагоджують електропостачання регіонів за резервними схемами, зазначили в Укренерго.

Зберігається ймовірність аварійних відключень по всій Україні.

«В енергосистемі все ще зберігається суттєвий дефіцит, всім обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. На жаль, вже є регіони, де перевищено ліміти споживання, тому застосовано режим аварійних відключень», — зазначили в Укренерго.

5 грудня Росія масовано обстріляла територію України. Кілька ракет влучили в обʼєкти енергетичної інфраструктури в Київській, Вінницькій, Одеській областях.
Разом із тим українська ППО в понеділок збила понад 60 російських ракет.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>